Rondreis Oregon: route van 2 of 3 weken (2024)

Oregon is een van de meest veelzijdige staten in Amerika en een perfecte bestemming voor een roadtrip. Dit zijn de mooiste routes voor een rondreis Oregon.

Inhoud verberg

1 Waarom wil je een roadtrip in Oregon maken?

2 De mooiste plekken in Oregon

3 Rondreis Oregon: 2 weken

4 Rondreis Oregon: 3 weken

5 Tips voor je rondreis in Oregon

7 Lees meer over Oregon en het noordwesten van Amerika

Waarom wil je een roadtrip in Oregon maken?

Oregon, gelegen in het noordwesten van de Verenigde Staten, is een prachtige bestemming voor een rondreis. Met zijn diverse landschappen, van ruige kustlijnen tot met sneeuw bedekte vulkanen en donkere bossen vol watervallen, is Oregon een geweldige veelzijdige bestemming. Daarbij is het ook (nog) lang niet zo druk als in het zuidwesten.

Zelf reed ik meer dan een maand rond in het noordwesten van Amerika en bracht ik vooral veel tijd door in het schitterende Oregon. In deze blog neem ik je mee, deel ik een overzicht van mooie plekken om te bezoeken in Oregon en twee leuke routes voor een roadtrip. Een route voor een rondreis van 2 en een voor 3 weken, inclusief een dag-tot-dag schema.

De mooiste plekken in Oregon

Voor ik de routes met je ga delen, wil ik je eerst vertellen wat de hoogtepunten zijn van je bezoek aan Oregon.

  1. Portland: De grootste stad van Oregon staat bekend om zijn levendige eet- en drinkcultuur, groene parken en eclectische sfeer.
  2. Columbia River Gorge: Dit spectaculaire gebied herbergt talloze watervallen, waaronder de iconische Multnomah Falls.
  3. Mount Hood: De hoogste berg van Oregon waar je kunt wandelen, skiën en andere leuke buitenactiviteiten kunt doen.
  4. Cannon Beach: Deze schilderachtige kustplaats staat bekend om zijn lange zandstranden en de iconische Haystack Rock.
  5. Crater Lake National Park: Dit nationale park huisvest het diepste meer van de VS, ontstaan door een vulkaanuitbarsting duizenden jaren geleden.
  6. Bend: Deze levendige stad in het midden Oregon is een paradijs voor buitensporters, met mogelijkheden voor wandelen, fietsen, raften en meer.

Meer mooie plekken ontdekken? Lees ook: 10 mooie Oregon bezienswaardigheden

Rondreis Oregon: 2 weken

Hoe ziet een rondreis Oregon eruit? Laten we starten met een route voor twee weken.

Dag 1 & 2: Portland

Je rondreis Oregon start in Portland, dit is de grootste stad van de staat. Portland kent veel leuke bezienswaardigheden, waaronder de beroemde boekhandel Powell’s City of Books, de Shanghai Tunnels en Pittock Mansion. Daarnaast staat de stad ook bekend om zijn eet- en drinkcultuur, zo kun je hier de lekkerste donuts van Amerika krijgen.

Dag 3 & 4: Columbia River Gorge

  • Aantal kilometers: 70 kilometer (naar Cascade Locks)
  • Reistijd: 45 minuten

Vanuit Portland zit je zo in de natuur, dus je hebt geen lange rit vandaag. Rijd oostwaarts naar de Columbia River Gorge. Met Cascade Locks als uitvalsbasis, kun je heel gemakkelijk de mooiste plekken in de Columbia River Gorge bezoeken.

Langs de rivier kun je ontzettend veel watervallen zien, waarvan Multnomah Falls de meest bekende is. Er zijn diverse staatsparken die je kunt bezoeken, zoals Lang State Park, Starvation Creek State Park en Memaloose State Park. In al deze parken barst het van de mooie wandelroutes en watervallen.

Dag 5 & 6: Mound Hood

  • Aantal kilometers: 90 kilometer
  • Reistijd: 1 uur en 15 minuten

Tijdens een Oregon roadtrip kun je niet om Mount Hood heen. Deze stratovulkaan domineert het landschap en is met 3429 meter het hoogste punt van Oregon. Rondom Mount Hood liggen diverse skioorden, wat het een bijzondere bestemming maakt in de winter.

De rest van het jaar kun je naar hartenlust wandelen en fietsen in Mount Hood National Forest. Geniet van de mooie uitzichten, ontdek (nog meer) watervallen en bewonder de vaak met sneeuw bedekte vulkaan. Aan de voet van Mount Hood vind je de Timberline Lodge. Dit beroemde hotel uit de jaren dertig was de filmlocatie voor het hotel in The Shining.

Dag 7 & 8: Bend

  • Aantal kilometers: 185
  • Reistijd: 2 uur en 30 minuten

Na een paar dagen in de natuur is het tijd om weer een stad op te zoeken, al is Bend ook een erg avontuurlijke bestemming voor buitenliefhebbers. De stad zelf heeft een erg gezellig centrum en staat bekend om de vele bierbrouwerijen.

Daarnaast is Bend een goede uitvalsbasis voor een mooie fietstocht, een raftavontuur op de Deschutes-rivier of een mooie kanotocht. Een bezoek aan het High Desert Museum is ook een aanrader, daarin leer je meer over de geschiedenis en cultuur van Oregon.

  • Hoteltip: Oxford Hotel Bend (4⭐) – Een prachtig boetiekhotel midden in het gezellige centrum.
  • Leuk om te doen: Ga mee met een kanotocht en geniet van de prachtige uitzichten op verschillende vulkanen. Tijdens een pauze geniet je van lokaal gebrouwde biertjes.

Dag 9 & 10: Crater Lake National Park

  • Aantal kilometers: 200 kilometer
  • Reistijd: 2 uur en 30 minuten

Vandaag reis je naar een van de mooiste plekken in Oregon: Crater Lake National Park. Crater Lake is een diepblauw meer in de caldera van een uitgedoofde vulkaan, Mount Mazama. Het meer is op sommige plekken bijna 600 meter diep, waardoor dit het diepste meer in de Verenigde Staten van Amerika is. De kraterrand is omgeven door prachtige berglandschappen, met steile kliffen, dichte bossen en sneeuwtoppen.

Een prachtige omgeving om te wandelen of te fietsen en daarbij kun je ook een boottocht maken op het meer. Je kunt hier ook wildlife spotten, ik zag tijdens mijn bezoek bijvoorbeeld twee beren!

  • Hoteltip: Aspen Inn – Knus motel in Fort Klamath. Het ziet er misschien een beetje oubollig uit, maar past wel helemaal in de sfeer van een echte Amerika roadtrip en de gasten geven het een hoge beoordeling.

Dag 11, 12 & 13: Oregon kust

  • Aantal kilometers: 285 kilometer (naar Newport)
  • Reistijd: 3 uur en 35 minuten

Zin om even lekker uit te waaien? Dat komt goed uit, want de komende dagen ga je de schitterende kust van Oregon ontdekken. Rijd naar de kust en breng tijd door in Cannon Beach. Verken de stranden, bezoek Haystack Rock en geniet van de zonsondergang.

Je kunt ervoor kiezen om elke nacht op een andere plek te slapen, maar ook een plaats als uitvalsbasis kiezen (bijvoorbeeld Newport of Cannon Beach). Mooie plekken om te bezoeken zijn in ieder geval Coos Bay, Newport, Cape Lookout State Park en Cannon Beach met de iconische Haystack Rock.

  • Hoteltip: Inn at Nye Beach (3⭐) – Fijn hotel aan het strand in Newport. Inclusief ontbijt.

Dag 14: Terug in Portland

  • Aantal kilometers: 300 kilometer (vanaf Newport via Cannon Beach)
  • Reistijd: 4 uur

Na een prachtige rondreis van 2 weken in Oregon keer je weer terug naar Portland voor je vlucht naar huis. Je hebt eventueel nog tijd voor last-minute verkenning van de stad. Lekker nagenieten van deze onvergetelijke trip!

Kaart rondreis Oregon 2 weken

Dit is een afbeelding van de kaart. Klik hier om in te zoomen.

Totale lengte: 1400 kilometer + extra kilometers naar bezienswaardigheden net buiten de route.

Rondreis Oregon: 3 weken

Heb je drie weken de tijd om Oregon te ontdekken? Dat is mooi, want dan kun je nog meer mooie plekken in deze staat ontdekken en wat rustiger aan doen.

Voor de route van drie weken houd je grotendeels dezelfde stops aan als de rondreis van twee weken, alleen heb je meer tijd op sommige plekken en bezoek je ook het mooie John Day Fossil Beds National Monument. Dit is een fijne route voor 3 weken Oregon.

Dag 1 t/m 3 Portland – Begin in Portland, verken de stad uitgebreid en maak eventueel een dagtrip naar de Willamette Valley voor wijnproeverijen.

Dag 4 en 5 Mount Hood – Verken Mount Hood en de omliggende gebieden, met mogelijkheden voor langere wandelingen of andere buitenactiviteiten.

Dag 6 t/m 8 Columbia River Gorge – Bezoek de Columbia River Gorge en breng meer tijd door met wandelen en het verkennen van de watervallen en uitzichtpunten.

Tip! Cottonwood Canyon State Park is een leuke stop tussen de Columbia River Gorge en John Day Fossil Beds.

Dag 9 t/m 10 John Day Fossil Beds National Monument – Ontdek de drie delen van John Day Fossil Beds National Monument. Wandel tussen groene rotsen in het Sheep Rock District en ontdek de rode glooiende heuvels in het Painted Hills District.

  • Accommodatietip: Er zijn maar weinig overnachtingsmogelijkheden in de regio, maar Spok’n Hostelin Mitchell is ongetwijfeld een van de beste. Dit wit kerkje dat omgebouwd is tot een hostel. Naast een slaapzaal met meerdere bedden, hebben ze ook een aantal privékamers. Toilet en douches zijn gedeeld.

Dag 11, 12 & 13 Bend – Ga naar Bend en geniet van de vele buitenactiviteiten, zoals wandelen in Smith Rock State Park of een bezoek aan de vulkanische grotten van Newberry National Volcanic Monument.

Dag 14 & 15 Crater Lake National Park – Bezoek Crater Lake National Park en verken het gebied uitgebreid, door te gaan wandelen of maak een boottocht.

Dag 16 Eugene – De stad Eugene is nog een leuke stop voor je de kust van Oregon gaat ontdekken. De stad is vooral bekend om de Universiteit van Oregon en hierdoor hangt er een gezellige sfeer in het centrum. Je vindt hier tal van restaurants, bars, brouwerijen en winkels. En ook als je tocht liever de natuur opzoekt is Eugene leuk om te bezoeken, want ook hier kun je weer prachtig wandelen, fietsen en kajakken.

  • Hoteltip: The Campbell House Inn – Knusse kleinschalige accommodatie met tuin. Het ligt tussen verschillende parken en op loopafstand van het centrum van de stad.

Dag 17 t/m 20 Oregon Coast – Reis naar de kust en breng tijd door in Cannon Beach en nabijgelegen kustplaatsen zoals Astoria en Tillamook.

Dag 21 Portland – Reis terug naar Portland om je reis af te sluiten.

Kaart rondreis Oregon 3 weken

Dit is een afbeelding, klik hier om in te zoomen.

  • Aantal kilometers: circa 1700

Tips voor je rondreis in Oregon

Nog een paar laatste tips voor je roadtrip in Oregon.

  • Oregon heeft een gematigd klimaat, maar wees voorbereid op wisselende weersomstandigheden, vooral aan de kust en in de bergen.
  • Boek accommodaties van tevoren, vooral tijdens het hoogseizoen (juni-augustus) en in populaire gebieden zoals Portland en de kust.
  • Oregon staat bekend om zijn craft bier, wijn en eten. Zoek regelmatig een brouwerij op om de lokale biertjes te proeven en eet de lekkerste visgerechten aan de kust.
  • Respecteer de natuur en volg de principes van Leave No Trace om de prachtige landschappen van Oregon te behouden voor toekomstige generaties.

Of je nu kiest voor een rondreis van 2 of 3 weken, Oregon biedt een onvergetelijke ervaring met zijn diverse landschappen, de vele buitenactiviteiten en gezellige steden. Met deze routes en tips ben je klaar voor een avontuur in het prachtige Pacific Northwest.

Boek je reis naar Oregon

Ben je na het lezen van dit artikel helemaal om en wil je een rondreis in Oregon gaan maken? Boek dan nu je reis!

✈️Vliegtickets– Delta Airlines (partner KLM) vliegt rechtstreeks van Amsterdam naar Portland. Daarnaast kun je Portland ook goed bereiken met een overstap, bijvoorbeeld in Seattle of Los Angeles. Check dewebsite van KLMvoor de mogelijkheden en prijzen, je spaart dan meteen Flying Blue Miles.

🚘Huurauto– Hoewel je je in Portland zelf goed kunt verplaatsen met het openbaar vervoer, is het handig om voor een rondreis in het noordwesten een auto te huren. Reserveer je huurauto viaSunny Cars, dan ben je altijd goed verzekerd. Reis je liever met een camper? Dan kun je terecht bij Travelhome.

💊Reisverzekering– Het is altijd verstandig om een reisverzekering af te sluiten. Voor een korte reis is een kortlopende reisverzekering prima, maar als je meer dan drie weken per jaar op vakantie gaat, dan kan het voordeliger zijn om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Kijk bijFBTOvoor de mogelijkheden.

💳Creditcard– In Amerika kun je vrijwel overal betalen met een creditcard. Veel geaccepteerde creditcards zijnVISA,MastercardenAmerican Express. Met die laatste spaar je ook nog eensFlying Blue Milesdie je in kunt wisselen voor vluchten.Meld je aan via deze linkvoor een welkomstbonus.

📱Simkaart– Vind je het handig om bereikbaar te zijn en onderweg dingen op te kunnen zoeken? Met een e-sim vanAiralokun je gewoon online blijven. Met de codeJACOBA4108krijg je ook nog eens $3 korting.

📦Pakketreizen– Heb je geen zin om zelf alles te regelen? Je kunt Oregon ook bezoeken als onderdeel van een pakketreis. Deze reisorganisaties bieden mooie rondreizen aan in het noordwesten van Amerika:

  • Travelhome– Voor een onvergetelijke campervakantie (ook losse camperverhuur).
  • 333Travel– Mooie rondreizen langs verrassende plekken in het noordwesten van Amerika.

🚴🏼Tours en activiteiten– Er zijn ontzettend veel leuke tours en activiteiten te doen in Oregon. Denk bijvoorbeeld aan rondleidingen in de steden, dagtrips langs de kust of de magische watervallen in de Columbia Gorge. Kijk opGet Your Guidevoor het aanbod.

Powered by GetYourGuide

Kijk hier voor alle handige websites voor het boeken van een rondreis in Amerika.

Lees meer over Oregon en het noordwesten van Amerika

Ben je nieuwsgierig naar Oregon en het ruige noordwesten van Amerika? Deze reisgidsen staan vol tips:

ANWB Wereldreisgids – Verenigde Staten noordwest

Lonely Planet Best Road Trips Pacific Northwest

Daarnaast kun je op deze website ook veel lezen over een reis naar Amerika, ik heb er zelf inmiddels zeven rondreizen gemaakt. Lees ook:

  • Reistips Amerika: dit moet je weten voor je eerste keer naar Amerika
  • Yellowstone rondreis: de mooiste route voor 2 tot 3 weken
  • 20 Bekende restaurants in Amerika

Enschrijf je in voor de nieuwsbriefvoor meer tips, reisinspiratie en leuke reisverhalen.

Hoi, en wat leuk dat je deze disclaimer leest! Zoals je misschien begrijpt kost het onderhouden van een website geld. Daarom zou ik het fijn vinden als je iets koopt of boekt via de links in dit artikel. Zo krijg ik een kleine commissie waarmee ik deze website kan onderhouden. Het kost jou niets extra. Dank je wel!Steun Op reis met Co.

Amerika oregon roadtrip

Rondreis Oregon: route van 2 of 3 weken (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Trent Wehner

Last Updated:

Views: 6336

Rating: 4.6 / 5 (76 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Trent Wehner

Birthday: 1993-03-14

Address: 872 Kevin Squares, New Codyville, AK 01785-0416

Phone: +18698800304764

Job: Senior Farming Developer

Hobby: Paintball, Calligraphy, Hunting, Flying disc, Lapidary, Rafting, Inline skating

Introduction: My name is Trent Wehner, I am a talented, brainy, zealous, light, funny, gleaming, attractive person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.