Fabrikant van CNC-routers | Top 10 CNC-routers te koop | iGOLDENCNC (2024)

Klik om meer te tonen.

De hoofdstructuur van de CNC-routermachine omvat de spil, het machinelichaamsbed, het portaal, de servomotor en de driver, het CNC-besturingssysteem, de CNC-software, de tandheugelgeleider, de schroef, de werktafel, de voeding, de eindschakelaar, de stofverwijderaar enzovoort.
CNC-routermachine omvat CNC-houtfrees, CNC-schuimsnijder, CNC-acrylsnijder, steengraveermachine, vormmachine, lasergraveermachine, enz.
CNC-router wordt ook wel CNC-machine, CNC-freesmachine, CNC-routermachine, CNC-graveermachine, CNC-routertafel, CNC-graveur, CNC-tafel, CNC-bewerkingscentrum, CNC-boormachine, 3D-router, 3D-CNC-machine, CNC-snijmachine genoemd.

Hoe werkt de CNC-router?

Wanneer de CNC-routermachine op de computer is aangesloten, vertelt de computer waar hij heen moet. De locatie van de machine wordt bepaald door de computer. De computer vertelt de motor hoeveel hij in elke richting beweegt. De locatiemethode kan worden gebruikt om elke locatie in de machinewerkruimte te definiëren. De machine kan door de ruimte bewegen.
Voordat de machine werkt, moet de CNC-operator het gereedschapspad maken. De operator gebruikt softwareprogramma's om vormen te tekenen en het te volgen gereedschapspad te creëren.
Een CNC-freesmachine heeft minimaal 3 assen nodig om lineaire beweging te voltooien, namelijk X-, Y- en Z-as.
De X-as is horizontaal en de horizontale (van links naar rechts) verwijderbare slag van het portaal, de Y-as is verticaal en de longitudinale (voorheen achterwaartse) afstand van het portaal en de Z-as staan ​​loodrecht op de andere twee assen, en de hoogte van het portaal (van boven naar beneden). De computercontroller leest G-code of andere machinetaalinstructies en stuurt de machine aan. Het spilspangereedschap beweegt langs de X-, Y- en Z-as volgens het pad dat door CNC-software wordt gegenereerd.
De drie-assige CNC-router wordt voornamelijk gebruikt in delen van het vlak, 2D- en 2.5D-verwerking. Het kan worden uitgerust met een roterende tafelas en worden toegepast op het snijden en snijden van cilinders.
De vierassige CNC-router heeft een extra as. De as vertegenwoordigt xyza, xyzb en xyzc., en de vier assen zijn met elkaar verbonden om tegelijkertijd te werken.
De vijfassige CNC-router heeft twee extra assen, die verwijzen naar xyzab, xyzac en xyzbc. De machine verplaatst ook gereedschappen op vijf verschillende assen. De spindel kan 180 graden draaien. Deze extra assen kunnen tegelijkertijd vijf randen van het materiaal vormgeven, zodat de tijdskosten kunnen worden verlaagd.
Dus als u een aankoopplan voor een CNC-routermachine heeft, welke configuratie moet u dan kiezen? Het hangt allemaal af van uw wensen en budget.

Hoe wordt een CNC-router gebruikt?

Alle soorten hout (massief hout, kurk, hardhout, bamboe, multiplex, vezelplaat, enz.), schuim (EPS, EVA, PU, ​​PF, EPE, EPP, enz.), steen (marmer, graniet, arduin, zwarte steen , jade, kunststeen, enz.), kunststof (acryl, plexiglas, hars, ABS, PE, PP, PVC, PS, enz.), zacht metaal (aluminium, messing, koper, titanium, enz.), kristal, glas , keramiek en andere materialen.

<1> Meubels maken:
Het produceert allerlei soorten meubilair op maat, waaronder deuren en ramen, bedden, eettafels, stoelen, trappen, ramen, moderne meubels, kantoormeubilair enzovoort.
<2> Kastproductie:
Kastdeur, kast, plank, vliesgevel en andere integrale kastproductie.
<3> Houtbewerkingsindustrie:
Driedimensionale golfplaatverwerking, verwerking van houten muziekinstrumenten, verwerking van decoratiematerialen, decoratieverwerking, enz.
<4> Vormindustrie:
Het kan allerlei soorten maleffecten frezen, zoals vlaksnijden, reliëf, diepdruk, cameo, graveren, snijden, bodemfrezen enzovoort.
<5> Advertentie-industrie:
Reclameborden, PVC-plaat, Teflon-plaat, dubbele kleurenplaat, logo maken, acryl snijden, plastic gieten, grote woorden snijden, signproductie, PVC snijden, kristalplaat, acryl, LED / neon-groef, gattype lettertype snijden, blisterverpakking productie van matrijzen.
<6> Steenhouwen:
Driedimensionaal reliëf en lijnsnijwerk, snijden, omgekeerde rand en tweedimensionaal boorgat van vloertegels, vliesgevels, monumenten, grafstenen, mijlpalen, tegels, glas en andere materialen.
<7> Ambachtelijke industrie:
Pen, fotolijst, slinger, souvenir, op maat gemaakte geschenken, vazen, waterbekers en andere ambachten en geschenkenverwerking.
<8> Schuimsnijwerk:
verloren schuim, grote decoratieve voorwerpen, handwerk enzovoort.
<9> cilindrische gravure: tafelpoten, drakenpilaren, roltrappalen, stenen leeuwen, enz.

Wat is de werktafelgrootte van de CNC-router?

2×2, 2×3, 2×4, 4×4, 4×6, 4×8, 5×10 en 6×12 in voet;
16×16, 16×24, 24×24, 24×36, 24×48, 48×48, 48×96, 60×120, 80×120 en 80×160 inch;
4040, 6040, 6060, 6090, 1212, 1218, 1224, 1325, 1530, 2030 en 2040 in kilometerteller.
Uiteraard kan de grootte van de werktafel worden aangepast aan uw wensen.

Hoe kies je een geschikte CNC-router?

  1. Maat werktafel:

De afmeting van de werktafel is erg belangrijk omdat deze gerelateerd is aan de grootte van de grondstof en/of het aantal onderdelen dat in een bepaalde tijd moet worden gesneden.

  1. Spindel:

De werkmodus en het vermogen van de spil zijn erg belangrijk voor de CNC-freesmachine. Over het algemeen is de spil verdeeld in twee delen. De ene is de watergekoelde spindel en de andere is de luchtgekoelde spindel. Afhankelijk van de temperatuur van uw materiaal en het weer in uw land of regio wordt de juiste spindel geselecteerd.

  1. Controle systeem:

Verschillende asnummers en verwerkingsmaterialen komen overeen met verschillende besturingssystemen. Er moet rekening worden gehouden met betrouwbaarheid, effectiviteit, stabiliteit en gebruiksvriendelijkheid.

  1. Rekgeleiderail:

Afhankelijk van de materiaalkwaliteit van de bewerkte onderdelen wordt rekening gehouden met vier factoren: snelheid, stijfheid, draagvermogen en standtijd.

Hoe onderhoud ik een CNC-router?

  1. Zorg voor een goede loopomgeving.

(1) Zorg voor de bedrijfstemperatuur van de werkplaats, vooral in de winter kunt u de machine het beste op kamertemperatuur laten komen.
(2) Controleer de toepasselijke temperatuur van de tanknorm, minimaal de laagste temperatuur.
(3) Wanneer de machine niet wordt gebruikt en de kamertemperatuur laag is, moet het water in de tank worden uitgegoten om te voorkomen dat de watertank en de waterleiding scheuren. Hoewel het effect van de temperatuur op de graveermachine niet erg groot is, vergeten veel operators in de winter schoon te maken vanwege de boter die door veel operators wordt toegevoegd, waardoor de machine tijdens het opstarten moeilijk te bedienen is. De temperatuur van sommige werkplaatsen is erg laag. Maar het kan nog steeds bevroren zijn.
(4) De vochtigheid van het chassis mag niet te hoog zijn, anders zullen de elektrische accessoires van de machine gemakkelijk slijten.
(5) De CNC-routermachine kan niet worden geïnstalleerd op vochtige, stoffige en vervuilde plaatsen. Anders kunnen de prestaties van elektronische componenten afnemen en slecht elektrisch contact of kortsluitingsfouten veroorzaken. Als de omgeving van NC-werktuigmachines niet goed is, heeft dit daarom direct invloed op de normale werking van werktuigmachines.
(6) Er moet aandacht worden besteed aan elektromagnetische interferentie in de operatiekamer. Als de interferentie te groot is, is dit gemakkelijk van invloed op de nauwkeurigheid van de bewerking en moet deze uit de buurt worden gehouden van apparatuur met hoge trillingen om interferentie te voorkomen.

  1. Houd CNC-bewerkingsmachines schoon.

(1) Elke keer dat het werk is voltooid, wordt de werkbank op tijd schoongemaakt. Het stof op de machine wordt door het luchtpistool weggeblazen. Gebrek aan reinheid kan de ophoping van stof en vuil veroorzaken. Bovendien komt er wat vuil in het smeersysteem, waardoor de machine niet meer werkt. Als u de machine dagelijks schoonmaakt, voorkomt u dat het zaagsel zich ophoopt.
(2) Ruim de spaander rond de geleiderail en het geleideblok van het lineaire lager op om te voorkomen dat de machine vastloopt als gevolg van vuilinterferentie tijdens het gebruik en beschadiging van de schuif.
(3) Maak de spindel regelmatig schoon om te voorkomen dat er vreemde stoffen aan de schroef blijven kleven. De schroef is erg belangrijk in de uitrusting. Het bepaalt de nauwkeurigheid van de machine en speelt een belangrijke rol in het transmissieproces.
(4) Maak het chassis regelmatig schoon. Stof zal de printplaten doden. Als de printplaten te vuil zijn, kunnen ze kortsluitingsfouten veroorzaken. Elke keer dat u de machine gebruikt, moet u aandacht besteden aan het schoonmaken om ervoor te zorgen dat er geen stof op het reinigingsplatform en het transmissiesysteem terechtkomt.
(5) De ventilatorfilters van chassis en machinegereedschappen moeten regelmatig worden geïnspecteerd, gereinigd en indien nodig vervangen. Wanneer het filterscherm te vuil is, kan dit een slechte warmteafvoer en storingen veroorzaken.
(6) Schone meshouders, klauwplaten en spindels zijn ook belangrijk. Ze moeten roestvrij en schoon zijn.
(7) Controleer het spiloppervlak. Je kunt het afvegen met een schone, zachte doek.

  1. Regelmatige smering.

CNC-machines hebben voor een normale werking regelmatige smering nodig en voorkomen voortijdige slijtage. Deze componenten (zoals spindels, spindels, geleidingen, lagers, gereedschapshouders en schuifregelaars) hebben regelmatig smering nodig om de slijtage te vertragen. Zorg ervoor dat fabrikanten het advies opvolgen en vet gebruiken. Onjuiste smering zorgt ervoor dat machineonderdelen stroperig of abnormaal worden, of zelfs ernstiger problemen veroorzaken.
(1) Maak eerst de glijbaan en de spindel schoon. Veeg het vuil en puin op de glijbaan en de spindel af met een stuk doek. Als de temperatuur laag is, vul dan de glijrail en de geleideschroef, bij voorkeur met antivriesolie.
(2) De brandstofcyclus is twee keer per maand.
(3) Als de machine langere tijd niet wordt gebruikt, moet deze regelmatig worden bijgetankt om de flexibiliteit van het transmissiesysteem te garanderen.
(4) Beweeg langzaam vooruit en achteruit na het tanken om ervoor te zorgen dat de smeerolie gelijkmatig op de geleiderail en de spindel kan worden aangebracht.
(5) Transmissiesysteem met regelmatige (wekelijkse) smering (X, Y, Z drie-assig).

  1. Controleer computers regelmatig.

Computerafwijkingen kunnen ook veel problemen veroorzaken, vooral voor computers die zijn aangesloten op CNC-routers.
(1) Maak regelmatig het chassisstof schoon, let op de warmteafvoer van het chassis, let op dat te veel stof zal leiden tot falen van de industriële controlekaart.
(2) Defragmenteer regelmatig de schijf en optimaliseer het computersysteem.
(3) Controleer en dood virussen regelmatig.

  1. Koelwater voor de spilmotor.

(1) Koelwater is erg belangrijk voor de watergekoelde spilmotor. Als het koelwater te vuil is, zal dit de motor ernstig beschadigen. Zorg er dus voor dat het koelwater schoon is. De spilmotor mag niet uitdrogen. Het is beter om het koelwater regelmatig te vervangen, om te voorkomen dat de watertemperatuur te hoog wordt. In de winter, als de werkomgevingstemperatuur te laag is, kan het water worden vervangen door antivries.
(2) Let op het waterniveau, zorg ervoor dat de watergekoelde spilmotor geen water mist, om te voorkomen dat de motorwarmte tijdig vrijkomt.
(3) Let op de omgevingstemperatuur en let hierop, omdat de watertemperatuur te koud is, zullen de watertank en de waterleiding bevriezen.
(4) Voor koeling kan antivries worden gebruikt.

  1. Volg het onderhoudsschema van de fabrikant.

Fabrikanten kunnen handleidingen verstrekken waarin staat wanneer en hoe u machines moet onderhouden. Lees ze daarom zorgvuldig door en volg ze strikt op. Dit helpt bij het identificeren van potentiële problemen voordat deze falen, vooral voor onervaren operators.

  1. Check

(1) Controleer elke maand betrouwbaar en betrouwbaar de bewegende delen (aandrijving en motor) en vaste schroeven van de machine. Als de verbinding verloren gaat, draait u de schroeven vast.
(2) Wanneer u de machine controleert, zorg er dan voor dat u de stroom uitschakelt en wacht tot de monitor niet meer zichtbaar is en de stroomindicator van het hoofdcircuit uitgaat.
(3) Inspecteer de gereedschappen en onderdelen van de CNC-snijmachine voordat u gaat snijden.
Beschadigde CNC-gereedschappen en -onderdelen zullen de nauwkeurigheid en kwaliteit van het snijden beïnvloeden en uiteindelijk tot meer problemen leiden. Controleer daarom de status van gereedschappen en onderdelen, zoals CNC-snijgereedschappen, gereedschapsdrager, klauwplaat, gereedschapsdragervork, werktafelpakking, CNC-zuignap, mal, en vervang deze indien nodig.

  1. Er zijn snel slijtende onderdelen bij de hand.

Bewaar enkele gemakkelijk beschadigde onderdelen, zoals CNC-frezen, CNC-messenklemmen, klauwplaat en voorraad, wat veel tijd en extra transportkosten kan besparen. U hoeft niet te wachten tot reserveonderdelen worden afgeleverd en afgeleverd. U hoeft ze alleen maar in uw magazijn te vinden en te vervangen. Bovendien kosten deze reserveonderdelen u niet te veel. Begin eerst met de onderdelenlijst van de CNC-freesmachine en zoek vervolgens een betrouwbare onderdelenleverancier.

Bedieningshandleiding voor CNC-router.

  1. Voorbereidingen vóór het werk:

(1) Voordat het werk begint te werken, moeten we opwarmen en zorgvuldig controleren of het smeersysteem normaal werkt.
(2) Als de graveermachine lange tijd niet start, kan handmatig olie aan alle onderdelen worden toegevoerd.
(3) Voordat we gaan snijden en snijden, moeten we controleren en bevestigen of het koelsysteem (waterpomp) en het smeersysteem (oliepomp) normaal werken.
(4) Het gebruikte gereedschap moet voldoen aan de specificaties die zijn toegestaan ​​door werktuigmachines, en gereedschap met ernstige breuken moet op tijd worden vervangen.
(5) Vergeet de gereedschappen niet die worden gebruikt om de snijgereedschappen in de werktuigmachines aan te passen.
(6) Nadat de messen zijn geïnstalleerd, moeten er een of twee proefsneden plaatsvinden.
(7) Controleer de klemstatus van de boorkop voor en tijdens de bewerking.
(8) Bij het vastklemmen van het werkstuk moeten we het principe van "laden, nivelleren en laden" volgen en het snijden op hangende materialen ten strengste verbieden. Om vervorming van materialen te voorkomen, bedraagt ​​de dikte van de materialen meer dan 2 mm van de snijdiepte.
(9) Voordat u het kaartgereedschap installeert, verwijdert u de onzuiverheden in de kaartkop.
(10) Wanneer het gereedschap is geïnstalleerd, moet het eerst de kaartkop in de borgmoer draaien en op de motoras plaatsen, vervolgens de snijder in de kaartkop steken en vervolgens de moer langzaam vergrendelen met de bovenste messleutel. Bij het laden en lossen van de frees kan de elastische moer worden losgemaakt en door de rotatiemodus worden ingedrukt.
(11) De lengte van de blootgestelde kop van het gereedschap moet worden bepaald op basis van de snijdiepte, ongeacht of het werkstuk en de bevestiging met elkaar interfereren of niet.
(12) Vóór de bewerking moeten we het startpunt van de X-, y- en Z-as correct definiëren. Nadat we het gereedschap hebben gewijzigd, moeten we het startpunt van de Z-as onmiddellijk opnieuw definiëren, en het startpunt van de X- en Y-as kan niet worden gewijzigd.
(13) Wanneer u de gereedschapset gebruikt om het gereedschapspunt te definiëren, moet het draaien van de spil ten strengste verboden worden, om te voorkomen dat het gereedschap kapot gaat.
(14) Voordat u met de verwerking (onderste mes) begint, moet u uw handen op de rode noodschakelaarknop plaatsen en deze onmiddellijk indrukken als er een ongeluk gebeurt.

  1. Veiligheidsmaatregelen tijdens het werk:

(1) Verbied het gebruik van handcontact met de punt en ijzerschroot. Ijzerschroot moet worden gereinigd met een ijzeren haak of borstel.
(2) Verbied het gebruik van de hand of enig ander contactmiddel met roterende spindels, werkstukken of andere bewegende delen.
(3) Het is verboden om het werkstuk en de snelheidsverandering tijdens de verwerking te meten, en u kunt het werkstuk niet met wattendraad afvegen of de machine reinigen.
(4) Tijdens de werking van de freesmachine kan de operator de post niet verlaten, de werktuigmachine merkt dat een ongewoon fenomeen onmiddellijk stopt.
(5) Controleer regelmatig de lagertemperatuur.
(6) Tijdens het verwerkingsproces is het niet toegestaan ​​om de machinedeur te openen.
(7) Houd u strikt aan het postverantwoordelijkheidssysteem, de werktuigmachine wordt gebruikt door de speciale persoon, anderen moeten mijn toestemming gebruiken.
(8) Het is ten strengste verboden om iets op de dwarsbalk en de blokkering van de werktuigmachine te plaatsen om te voorkomen dat mensen vallen en gewond raken.
(9) Tijdens de werkzaamheden is het ten strengste verboden om op de gereedschapsmachine te liggen, noch is het toegestaan ​​om op het gereedschapsrek te zitten of te leunen.
(10) Nadat de machine in werking is gesteld, moet de stroom worden uitgeschakeld voordat de machine volledig stopt.

  1. Zaken die na voltooiing van de werkzaamheden aandacht behoeven:

(1) Verwijder spanen en veeg werktuigmachines af om werktuigmachines en de omgeving schoon te houden.
(2) Controleer de status van smeerolie en koelvloeistof, voeg deze op tijd toe of vervang deze.
(3) Gebruik de sleutel niet om op de kaart te slaan tijdens het uitladen.
(4) Na de verwerking moeten we de stroom van de werktuigmachines uitschakelen, de werkstukken inspecteren, de werkstukken opruimen, de gereedschappen meten, de werktuigmachines en de grond reinigen.
(5) Schakel achtereenvolgens de stroomvoorziening en de totale stroomvoorziening van het bedieningspaneel van de machine uit.
(6) De machine heeft regelmatig onderhoud, afstelling en onderhoud nodig en geen enkel verplicht gebruik is ten strengste verboden.

De slijtdelen van een CNC-router.

Inclusief maar niet beperkt tot de vacuümbuis, vacuümborstel, cilinderconnector, bits enzovoort.
iGOLDENCNC levert tegelijkertijd allerlei CNC-routeronderdelen.

Neem rechtstreeks contact met ons op voor meer ideeën, projecten en plannen voor routermachines.

Fabrikant van CNC-routers | Top 10 CNC-routers te koop | iGOLDENCNC (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dr. Pierre Goyette

Last Updated:

Views: 6481

Rating: 5 / 5 (50 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dr. Pierre Goyette

Birthday: 1998-01-29

Address: Apt. 611 3357 Yong Plain, West Audra, IL 70053

Phone: +5819954278378

Job: Construction Director

Hobby: Embroidery, Creative writing, Shopping, Driving, Stand-up comedy, Coffee roasting, Scrapbooking

Introduction: My name is Dr. Pierre Goyette, I am a enchanting, powerful, jolly, rich, graceful, colorful, zany person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.