Stedelijke coördinator integrale veiligheid (A4a-A4b) (2024)

Kerntaak:

Wil je meer weten over deze functie?

Meld je dan zeker aan voor de infosessie op 28 mei om 20 uur via volgende link: Nu deelnemen aan de vergadering

Anoniem deelnemen kan op volgende manier: https://www.youtube.com/watch?v=xxrspZIJAn8.

Wil jij, samen met het beleid en tal van andere diensten, de verantwoordelijkheid opnemen om een aangename en veilige leef-, werk- en woonomgeving te garanderen aan de Roeselarenaars? Ben je een bruggenbouwer, zowel binnen als buiten de organisatie? En sta je sterk in jouw schoenen om zelf actie te ondernemen bij complexe maatschappelijke problemen? Dan ben jij misschien wel de collega die we zoeken voor onze Stad!

Als Stedelijk coördinator integrale veiligheid ben je verantwoordelijk voor het lokaal integraal en geïntegreerd veiligheidsbeleid, kaderend binnen de brede beleidsvisie van de stad. Je werkt hiervoor nauw samen met verschillende stads- en OCMW-diensten (o.a.dienst Samenleven, dienst Omgeving, het Welzijnshuis, etc. …) en externe partners (o.a. politiezone RIHO als prioritaire partner, hulpverleningszone, parket, justitiehuis, middenveldorganisaties, …). Jouw focus is echter breder dan beleidsaspecten of de regiefunctie. Je bent ook zeer hands on. Het operationeel aan de slag gaan en zelf op het terrein aanwezig zijn schrikt jou geenszins af. De meest complexe problematieken en cases zal je immers zelf actief moeten opnemen teneinde snel en adequaat resultaten te boeken.

Als Stedelijk coördinator integrale veiligheid bestaat jouw takenpakket uit de volgende hoofdlijnen:

Je bent het unieke aanspreekpunt inzake integrale veiligheid in de organisatie, zowel voor beleid,management, collega’s en Politie (ambtelijk aanspreekpunt in de Stad):

  • Je bent trekker van de centrale overlegorganen rond integrale veiligheid, meer bepaald van de Kerngroep integrale veiligheid, het Beleidsoverleg Veiligheid en de Stedelijke stuurgroep camerabewaking.
  • Je neemt actief deel aan overleggen waarin integrale veiligheid aan bod komt.
  • Je verleent advies rond de inrichting en het gebruik van het openbaar domein.
  • Je behoudt het overzicht van de verschillende interne rapporteringen over indicatoren rond integrale veiligheid.
  • Je structureert en onderhoudt op alle niveaus goede interne contacten om de informatiedoorstroming te verzekeren.
  • Je werkt aan structurele samenwerkingen met de relevante stakeholders binnen de integrale veiligheidsketen: politie, stedelijke diensten, OCMW-diensten, parket, actoren uit het maatschappelijk middenveld (o.a. scholen, CAW, OCMW…).

Je staat in voor de uitwerking en uitvoering van het lokaal integraal veiligheids­beleidsplan:

  • Je maakt het lokaal integraal veiligheidsbeleidsplan op, in afstemming met het bestuursakkoord en complementair aan het zonaal veiligheidsplan van de politiezone RIHO (van toepassing op Roeselare, Izegem en Hooglede).
  • Je actualiseert jaarlijks het politiereglement in samenspraak met de betrokken interne en externe diensten.
  • Je staat in voor de opmaak van het stedelijke preventiebeleid, het sensibiliserings- en handhavingsbeleid en het beleid inzake radicalisering en polarisatie die voortvloeien uit het integraal veiligheidsbeleidsplan en het politiereglement.
  • Je stemt de operationele uitvoering van de beleidskeuzes en prioriteiten in rond integrale veiligheid af met de politiezone RIHO of andere relevante stakeholders.
  • Je volgt de financierings- en subsidiestromen, gekoppeld aan het Lokaal integraal veiligheidsbeleidsplan op, zoals het subsidiekader Strategisch Veiligheids- en Preventieplan.
  • Je verzorgt de algemene regie, voortgang en communicatie van alle acties en projecten rond de uitvoering van het lokaal integraal veiligheidsplan. Je bewaakt en verzekert de samenhang tussen de diverse projecten.

Je fungeert als uniek aanspreekpunt en regisseur voor alles wat handhaving en overlastbestrijding betreft.

  • Je faciliteert de samenwerking, tussen de diensten en medewerkers die uitvoering geven aan het handhavingsbeleid in diverse domeinen, door coördinatie van en afstemming met de handhavingsequipe.
  • Je volgt de evoluties in thema’s, belangrijk vanuit handhavingsperspectief, proactief (mee) op om het lokaal integraal veiligheidsbeleidsplan of daaruit voortvloeiende plannen of reglementen bij te sturen.

Je treedt op als casemanager van de meest complexe veiligheidsproblematieken met dienstoverschrijdende elementen:

  • Je bent verantwoordelijk voor het van A tot Z opvolgen van dienstoverschrijdende complexe meldingen.
  • Je volgt de complexere dossiers op, zowel structureel als proactief.
  • Je fungeert als contactpersoon voor zowel de burger als de betrokken diensten.
  • Je initieert een samenwerking tussen interne en externe partners, waarbij de externe partners hun expertise of dienstverlening inbrengen.
  • Je werkt een gedragen plan van aanpak uit.
  • Je toetst het voorstel tot traject/aanpak af bij het beleid.
  • Je ziet toe op de uitvoering van alle afgesproken maatregelen in het kader van complexe meldingen, zowel bij eigen diensten als externe stakeholders.

Je kan zelfstandig projecten leiden, trekken en coördineren binnen het domein integrale veiligheid. Je stuurt tijdelijk samengestelde werkgroepen aan die actoren samenbrengen, rapporteert spontaan aan de desbetreffende sponsors en belanghebbenden, zorgt voor de nodige communicatie en houdt het overzicht.

Je bent bereid om een aantal medewerkers of diensten die bezig zijn met integrale veiligheid of handhaving (tijdelijk of permanent) aan te sturen.

Het domein integrale veiligheid is in volle evolutie. Een (eventueel tijdelijk) leidinggevende of functionele aansturing kan onderdeel worden van deze functie. Je zal als Stedelijk coördinator immers mee impact hebben op hoe dit beleidsthema verder ambtelijk georganiseerd en gecoördineerd wordt vanuit jouw vaststellingen en samenwerkingen in de praktijk.

Je leidinggevende:

Je maakt deel uit van de Strategische Cel van de Stad die ressorteert onder de Algemeen directeur. Je hebt voor veel aspecten een rechtstreekse link met de Burgemeester in zijn hoedanigheid van beleidsverantwoordelijke Integrale veiligheid.

Ik ben Sarah, je leidinggevende, een bruggenbouwer met veel goesting om samen met jou een mooi verhaal te schrijven.

Zelf ben ik een dertiger (bijna veertiger) met de nodige ervaring op de teller in diverse functies en (publieke) organisaties en met een passie voor project- en verandermanagement. Zolang het maar stevig vooruit gaat is zowat mijn motto.

In mijn vrije tijd trek ik er graag (een paar dagen) op uit met mijn gezin of vrienden. Mensen en een sociaal actief leven geven ‘gewoon’ energie. Verder hier en daar nog actief in het verenigingsleven (of steeds meer dat van mijn kinderen). Op vrije momenten trek ik graag mijn loopschoenen aan en vind je me terug op de koersfiets. Verder moet ik ook wel ‘bekennen’ een echte ‘foodie’ te zijn in alle betekenissen van het woord.

Goesting om het team te versterken? Ons team en onze organisatie zijn ambitieus, jij ook? Hopelijk ben jij het profiel waarnaar we zoeken. Je krijgt van mij alvast de nodige ruimte en coaching om er ‘vol’ voor te gaan.

Als Stedelijk coördinator integrale veiligheid werk je niet alleen. Je werkt integendeel heel nauw samen met:

BELEID: in de eerste plaats de burgemeester als politiek verantwoordelijke voor de bevoegdheid veiligheid

INTERN:

  • Coördinator bestuurlijke handhaving
  • Diensthoofd Samenleven
  • Handhavingsambtenaar bij de dienst Omgeving
  • Beleidsmedewerker Leefmilieu
  • Beleidsmedewerker Mobiliteit
  • Andere diensten betrokken bij integrale veiligheid
  • GAS-vaststellers
  • Sanctionerende GAS ambtenaren

POLITIEZONE RIHO:

  • Coördinator zonale integrale veiligheid
  • Korpschef
  • Hoofdinspecteur voor bestuurlijk beheer
  • Postoverste politiepost Roeselare
  • Andere actoren betrokken bij integrale veiligheid

ANDERE EXTERNE ORGANISATIES

Je kan als stedelijk coördinator integrale veiligheid ook absoluut rekenen op heel wat interne kennis/ondersteuning van verschillende interne diensten/experten (contactpunten) en externe stakeholders. Je kan verder bouwen op hun kennis/ervaring en tegelijk breng je de eigen (en verder uit te bouwen) kennis/competenties mee in.

Selectieproces:

Preselectie:

  • Op basis van de CV, motivatiebrief en onderstaande preselectievragen kan een preselectie gehouden worden.
  • Na het indienen van jouw kandidatuur verwachten we dat je een antwoord geeft op onderstaande vragen. Je kan je antwoorden bezorgen per mail aanjobs@roeselare.be.
  1. Toon je ervaring met verandermanagement aan. Omschrijf de context, jouw rol en de moeilijkheden in het traject.
  2. Wat betekent integrale veiligheid binnen een stedelijke context voor jou. Welke rol moeten steden en gemeenten volgens jou opnemen?

Mondelinge selectie met voor te bereiden opdracht:

  • De weerhouden kandidaten na de preselectie worden uitgenodigd naar de mondelinge selectie op (datum nog te bepalen)

Assessment bij Vandelanotte HR Solutions (Brugge) op (datum nog te bepalen)

  • Heb je recent (minder dan twee jaar geleden) een assessment afgelegd, laat ons dan zeker iets weten (jobs@roeselare.be). Onder strikte voorwaarden kunnen we een vrijstelling van assessment voorzien.

Inschrijven voor de vacature kan tot uiterlijk 2 juni 2024.

Stedelijke coördinator integrale veiligheid (A4a-A4b) (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kimberely Baumbach CPA

Last Updated:

Views: 6227

Rating: 4 / 5 (61 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kimberely Baumbach CPA

Birthday: 1996-01-14

Address: 8381 Boyce Course, Imeldachester, ND 74681

Phone: +3571286597580

Job: Product Banking Analyst

Hobby: Cosplaying, Inline skating, Amateur radio, Baton twirling, Mountaineering, Flying, Archery

Introduction: My name is Kimberely Baumbach CPA, I am a gorgeous, bright, charming, encouraging, zealous, lively, good person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.